V soboto, 16. septembra, zjutraj nas je na igrišču pričakala megla, a ko so gasilci pripeljali klopi in mize, je posijalo sonce. Skupaj smo zavihali rokave in športni park spremenili v praznično prizorišče. Postavili smo oder, s predstavniki društev pripravili stojnice in izkopali luknjo za medovito drevo. Ob desetih se je zbralo lepo število ljudi in program se je začel.

Voditeljica Ajda Sokler nas je vodila skozi prikupne točke skupine Miške iz vrtca Mavrica, nagovor novega predsednika naše krajevne skupnosti, dr. Boštjana Šumige, pevski nastop zbora PŠ Krtina in predstavitev posameznih društev. Vmes smo člani sveta krajevne skupnosti skupaj posadili lipo na mestu, kjer je prej že stalo posušeno drevo. Gospod župnik Jure Ferlež je naše novo medovito drevo blagoslovil in nas vse spodbudil k medsebojnemu povezovanju.

Po uradnem delu je mikrofon prevzel Žan Omahna in že tako živahno dogajanje pospremil z glasbo. Vsi obiskovalci so se lahko okrepčali z odličnim golažem, ki so nam ga pripeljali iz Gostilne Rok, na stojnici Turističnega društva Rača so bili na voljo raznovrstne sladke dobrote, ki so jih napekle gospodinje turističnega društva in ki so nam jih prijazno podarili v Pekarni Pečjak, osvežilni napitki, sadna bovla in še pivo Rokovnjač, ki smo si ga izposodili v sosednji občini.

Čebelarsko društvo Krtina-Dob je svoje izdelke ponudilo v izvirni (med) in predelani obliki (medeno žganje, medenjaki), pri Kulturnem društvu Miran Jarc Škocjan smo si lahko ogledali številne fotografije preteklih predstav, ob blizu videli čisto pravi gledališki kostum in se dotaknili Krpanovega orodja. Športno društvo Krti se nam je predstavilo z utrinki z izletov in s športnimi igrami, Šola zdravja pa nam je pokazala, kako z jutranjo vadbo poženejo kri po telesu. Karateisti so izvedli zanimivo kato ter na svoji stojnici prijazno razlagali in demonstrirali, kaj se dogaja na njihovih treningih. Krtinski del Društva mladih Dob je poskrbel za animacijo najmlajših, saj so pripravili ogromno iger, delavnico risanja na les, ročni nogomet in še kaj. Novoustanovljeni šahovski klub je sprejemal nove člane, marsikdo pa se je tudi preizkusil v premikanju figuric po šahovnici.

Na parkirišču ob nogometnem igrišču so predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva Studenec pripravili pravi mali lunapark za otroke, kjer ni manjkala niti gasilska lestev, ki je vse do sredine popoldneva neumorno dvigala goste v zrak, da so si naš kraj lahko ogledali še s ptičje perspektive.

Vsi obiskovalci so lahko dobili brezplačne vstopnice v koruzni labirint, kar so še posebej otroci s pridom izkoriščali.

Med vsem tem pa smo se krajani družili, klepetali in lepo imeli.

Hvaležni za prekrasno vreme in številno udeležbo, smo sklenili, da bo praznovanje postalo tradicionalno, tako da se spet snidemo prihodnje leto tretjo nedeljo v septembru!

Eva Žerjav
fotografije: ekipa KS

Obširna fotoreportaža tudi na Domžalcu, več …