Na Studencu, v naši krajevni skupnosti smo v četrtek, 14. septembra 2017 ob 17:00, slovesno predali v uporabo Dom krajanov – gasilski dom Studenec.

Ideja o novem gasilskem domu Prostovoljnega gasilskega društva Studenec je bila v gasilskih vrstah prisotna že v 80 letih prejšnjega stoletja. Na poti do uresničitve pa jim je pomoč nudila Krajevna skupnost Krtina in tudi Kulturno društvo Mirana Jarca. V vseh letih se je tradicionalna in bogata društvena dejavnost na našem področju še okrepila, zaradi tega in zaradi pozitivnih izkušenj na podobnih projektih občine Domžale, je ideja o gasilskem domu prerasla v Dom krajanov, kjer bodo lahko prostor za svojo dejavnost našla tudi ostala društva, s sedežem na področju KS Krtina in s tem obogatila že tako raznoliko  društveno življenje.

Uvodni pozdrav je pripadal gostitelju, predsedniku Krajevne skupnosti Krtina, Janezu Avscu.

Program ob odprtju so popestrili otroci iz vrtca Mavrica, skupina Pikapolonice, pod vodstvom vzgojiteljice Sabine in Sare. Zapeli so pesem Lepši svet in deklamacijo Pravi prijatelj.

Župan Občine Domžale Toni Dragar se je v svojem govoru lepo zahvalil vsem navzočim in sodelujočim pri gradnji novega doma. »Nova investicija predstavlja še en delček k izpolnitvi vizije, da bi prav vsaka krajevna skupnost dobila svoj prostor za kvalitetno druženje,« je med drugim povedal župan.

Dogajanje na odru so popestrili tudi učenci Podružnične osnovne šole Krtina, s katero Krajevna skupnost Krtina že vrsto let odlično sodeluje.

Predstavili so se s plesno koreografijo Urca in pesmijo Čokolada. Navdušenja nad novim domom ni mogel skriti niti predstavnik Gasilske zveze Slovenije, tov. Alojz Jalovec, ki je domači javnosti namenil nekaj pozdravnih besed. Z govorom je, pred slavnostnim prerezom traku novega doma, zaključil predsednik PGD Studenec, Tomaž Kovač.

Povezovalka prireditve, Ana Kovač je k prerezu traku povabila župana Občine Domžale, Tonija Dragarja, predsednika KS Krtina, Janeza Avsca ter predsednika PGD Studenec, Tomaža Kovača. Sledila je predaja ključa in ogled novih prostorov Doma krajanov – gasilskega doma Studenec, ki si jih je prišla ogledati množica krajanov in drugih gostov.

Zahvala iz uvodnega govora predsednika krajevne skupnosti Krtina, Janeza Avsca:

“Spodobi se, da se ob tej priložnosti, ob tako svečnem trenutku zahvalimo vsem, vsem ki so pripomogli da se je dana obljuba udejanila in dom postala.

Najprej bi se zahvalil osebi, ki je v naši občini za vse odgovorna in  za vse kriva. Zahvala gre županu Občine Domžale gospodu Toniju Dragarju. A posameznik danes težko vse postori sam, zaradi tega se zahvaljujem tudi gospe podžupanji Renati Kosec in njuni ekipi na oddelku za investicije, predvsem gospodu Iztoku Obrezi in gospe Sonji Spruk. Zahvaliti pa se moramo tudi Listi Tonija Dragarja – Listi za vse generacije, ki je podprla naš predlog za gradnjo doma. Zahvala gre tudi članom občinskega sveta Občine Domžale, ki so naš predlog sprejeli. Zahvalil pa bi se tudi vsem neimenovanim osebam, ki so pripomogli k današnjemu dogodku.”

Vir: www.domzalec.si

Avtor: Občina Domžale, Urad župana, KS Krtina;
Foto: Občina Domžale, Miro Pivar;
Video: Miro Pivar