(02. april 2012; Janez AVSEC; slika: Florjan ZABRET)

 

V soboto, 30. aprila 2012, smo krajani, kot že 12 krat doslej, v prvih pomladanskih dneh očistili našo krajevno skupnost.

Vsem, ki so sodelovali v čistilni akciji 2012 se zahvaljujemo in jim želimo, da ohranijo to navado še vrsto let. Zahvalili pa bi se tudi občini Domžale, ki že več kot desetletje materialno omogoča izvedbo akcije. Pri zahvalah pa ne smem pozabiti na Podružnično šolo Krtina, vseh učiteljic in učencev, ter krajanov, ki ste na dan čistilne akcije OČISTIMO SVET 2012 čistili naš kraj.

Ob zaključku čistilne akcije smo se udeleženci dobili v Gostišču Soklič, kjer smo se malo okrepčali in pokramljali.

Vse, ki ste letos omahovali ali bi se pridružili čistilni akciji ali ne, jih za prihodnjo čistilno akcijo že danes vabim med nas.

Ob tej priložnosti bi odgovoril tudi vsem, ki so me spraševali “Zakaj se nismo pridružili akciji OČISTIMO SVET 2012”.
Odgovorim lahko v parih točkah:

  • Akciji smo se pridružili, vendar občina oziroma JKP Prodnik nima tako velikih zmogljivosti, da bi lahko povsod namestili konteinerje za odvoz smeti, oziroma je število zaposlenih premajhno, da bi lahko na dan poteka akcije izvedli odvoz smeti.
  • V času akcije naši krajani pospravljajo tudi kosovne odpadke.
  • Podpiramo skupne akcije kot so OČISTIMO SLOVENIJO in OČISTIMO SVET, vendar v naši občini oziroma v naši krajevni skupnosti izvajamo čistilne akcije že od leta 1999, ki sicer niso tako medijsko odmevne.
  • Datum akcije običajno določimo v prvih pmladanskih vikendih, ko z akcijo ne delamo škodo na travnikih in v času pred velikonočnimi prazniki.