Poletje je za nami, dopusti se končujejo, čaka nas ….

Za lažji začetek tudi letos
KS Krtina in Krajevni odbor Rdečega križa
organizirata krajevni izlet, smer

MARIBOR – POHORJE – AVSTRIJA

Izlet bo v soboto 10. septembra 2011.

Odhod avtobusa ob 7:00 iz Zaloga. Avtobus se bo ustavil na Studencu, v Brezjah in  v Krtini. Prijave in dodatne informacije dobite v času uradnih ur v Krajevni skupnosti (četrtek ob 20:00 do 21:00 ure)  ali na telefon 724-91-39 Ivanka OGOREVEC, 031-577-800  Duša GROŠELJ  ali  724-92-47  Monika POHORIČ.

Vožnja po avtocesti, mimo Trojan, Celja do Tepanj, kjer je postanek za kavo. Nadaljevanje poti do naše prve točke – štajerske prestolnice MARIBOR. Tu se bomo sprehodili čez mestno jedro, si ogledali glavne točke (Lent, Slomškov trg, Univerzo). Druga točka dneva bo vožnja s kabinsko žičnico na Mariborsko POHORJE, sledi kosilo, sprehod  in povratek v dolino.

Zapustimo Maribor in se zapeljemo po dravski dolini mimo Dravograda do mejnega prehoda Vič v Avstrijo. Vozili se bomo po PODJUNI, prelepi dolini do Gospe Svete, ogled zelo pomembnega kraja za Slovence. Nadaljevanje vožnje mimo Celovca do Vrbskega jezera  in na otoku si bomo ogledali obe znameniti cerkvi.

Nadaljevanje vožnje mimo Roža in Karavank v Slovenijo, kjer nas na gorenjskem čaka dobra večerja. Prihod v Krtino v večernih urah.

Za krajane krajevne skupnosti Krtina znaša cena izleta 30 € (mlajši od 12 let 15€), katerega je potrebno poravnati ob prijavi, za ostale pa 58€.
V ceni je vključeno: avtobusni prevoz z vsemi cestnimi pristojbinami,  vzpenjača, kosilo, večerja, vodenje in organizacija.

Prijavite se čim prej, najkasneje do nedelje 4. septembra 2011.

Vsi udeleženci izleta naj imajo s seboj osebno izkaznico.

K sodelovanju vabimo gospodinje, da se ponovno izkažejo!!!