(7. april 2011; Janez AVSEC)
Družba Mobitel je prejšnji teden vklopila bazno postajo, ki se nahaja na Krtinskem hribu. Tisti, ki problematiko ne poznate si lahko preberete članek, ki je bil objavljen na naši spletni strani (najdeta ga pod svežimi novicami).

Preko spleta pozivamo vse krajene Zgornje Krtine, ki se počutijo ogrožene zaradi delovanja bazne postaje, da se prijavijo za merjenje sevanja svetnici sveta krajevne skupnosti ga. Anici LAJEVEC. Krajani boste obveščeni tudi osebno s strani svetnice KS. Prijavijo se lahko samo krajani Zgornje Krtine, ki živijo v neposredni bližini bazne postaje, do vključno 14. aprila 2011.

Po tem času bomo oddali prijave družbi Mobitel, ki je naročnik in plačnik meritev. Meritve bo opravljalo neodvisno podjetje oziroma inštitut, ki ima registrirano in certificirano dejavnost. S tem bo Svet Krajevne skupnosti in družba Mobitel izpolnila obljubo, ki smo jo dali krajanom.

V nadaljevanju vam posredujemo povezavo do FORUMA EMS /ElektroMagnetno Sevanje/, ki je namenjen vsem, ki iščejo odgovore na pereče probleme s področja EMS v Republiki Sloveniji. To so predvsem vladne ter nevladne organizacije, lokalne skupnosti, gospodarske družbe, mediji, strokovnjaki različnih področij ter seveda prav vsi Slovenci.

Forum EMS je projekt, ki skrbi za objektivno, nepristransko in strokovno podprto komuniciranje o problematiki elektromagnetnih sevanj (EMS). Opira se izključno na znanstvene temelje in sledi izhodiščem vodilnih mednarodnih institucij s področja varovanja zdravja in okolja pred EMS. Namenjen je vsem, ki iščejo odgovore na pereče probleme s področja EMS.


Zgibanke, ki jih je izdal PROJEKT FORUM EMS na temo sevanje in vplivi na zdravje baznih postaj in mobilnih telefonov:
– Mobilna telefonija in zdravje /.pdf, 608 KB/
– Mobilna telefonija in zdravje – POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI /.pdf, 163KB/
– Koliko seva vaš telefon? /.pdf, 1419 KB/


“Kjer je veliko modrosti, je veliko žalosti, kdor si veča znanje, si veča bolečino.”
Sveto Pismo, Pridigar (Kohelet) 1,18